a) Riskler
Kirlenme:Biyolojik,kimyasal,fiziksel.
Etiketleme:Konteynır,ambalaj,ürün etiket hataları.
b) Gıda Üretim Yerlerinin Tasarım ve Yapı Malzemeleri ile ilgili istenenler
Herhangi bir çevresel bulaşma alanında veya yakınında olmama
Tozdan korunma ve su akışının olması
Binanın dışarıdan gelecek bulaşmaya ve haşerelere karşı korunması
Zemin,duvar ve tavanın kolay temizlenebilir olması
c) Taşıma ve Depolama
Taşıma için kullanılan vasıtaların uygunluğu
Taşıma esnasında herhangi bir bozulma ve bulaşma olmaması
d) Ekipman ve Makine
Ekipman ve makinenin dezenfeksiyonu
Ekipman ve makinenin gıda ile temas eden yüzeyinin uygun maddeden yapılmış olması
e) Personel Hijyeni
Tüm işçilerin hijyen eğitimi almış olması
Çalışanların dezenfektan kullanması
Üretim alanında çalışanların galoş ve koruyucu kullanması
f) Temizlik ve Haşere Kontrolü