iyi tarım uygulamaları

ORGANİK TARIM KONTROL NOKTALARI

a) Riskler

  • Kirlenme:Biyolojik,kimyasal,fiziksel.
  • Etiketleme:Konteynır,ambalaj,ürün etiket hataları.
  • b) Gıda Üretim Yerlerinin Tasarım ve Yapı Malzemeleri ile ilgili istenenler

  • Herhangi bir çevresel bulaşma alanında veya yakınında olmama
  • Tozdan korunma ve su akışının olması
  • Binanın dışarıdan gelecek bulaşmaya ve haşerelere karşı korunması
  • Zemin,duvar ve tavanın kolay temizlenebilir olması
  • c) Taşıma ve Depolama

  • Taşıma için kullanılan vasıtaların uygunluğu
  • Taşıma esnasında herhangi bir bozulma ve bulaşma olmaması
  • d) Ekipman ve Makine

  • Ekipman ve makinenin dezenfeksiyonu
  • Ekipman ve makinenin gıda ile temas eden yüzeyinin uygun maddeden yapılmış olması
  • e) Personel Hijyeni

  • Tüm işçilerin hijyen eğitimi almış olması
  • Çalışanların dezenfektan kullanması
  • Üretim alanında çalışanların galoş ve koruyucu kullanması
  • f) Temizlik ve Haşere Kontrolü