a) RisklerKirlenme: Biyolojik, kimyasal, fiziksel.
Etiketleme: Konteynır, ambalaj, ürün etiket hataları.
b) Gıda Üretim Yerlerinin Tasarım ve Yapı Malzemeleri ile ilgili istenenler
Herhangi bir çevresel bulaşma alanında veya yakınında olmamaTozdan korunma ve su akışının olmasıBinanın dışarıdan gelecek bulaşmaya ve haşerelere karşı korunması
Zemin, duvar ve tavanın kolay temizlenebilir olması
c) Taşıma ve DepolamaTaşıma için kullanılan vasıtaların uygunluğuTaşıma esnasında herhangi bir bozulma ve bulaşma olmaması
d) Ekipman ve MakineEkipman ve makinenin dezenfeksiyonuEkipman ve makinenin gıda ile temas eden yüzeyinin uygun maddeden yapılmış olması
e) Personel HijyeniTüm işçilerin hijyen eğitimi almış olmasıÇalışanların dezenfektan kullanmasıÜretim alanında çalışanların galoş ve koruyucu kullanması
f) Temizlik ve Haşere Kontrolü